London Residence

Het Eilandje

Vele Vlaamse steden initieerden de laatste decennia een proces van stadsvernieuwing en ondergingen een ware metamorfose. Ook Antwerpen staat al jaren in de steigers en er wordt nog steeds gebouwd en verbouwd aan de stad van morgen. Het Eilandje is een mooi voorbeeld van geleidelijke en doordachte stadsontwikkeling. Het vernieuwingsproces van dit deel van de stad is al een aantal jaren bezig, toch is de transformatie nog in volle gang.

Rond 2020 zal het Masterplan grotendeels gerealiseerd zijn. Het ziet er veelbelovend uit: een verlengstuk van de oude historische stad met een maritiem karakter en statige gebouwen die een wereldhaven waardig zijn. Naast de populariteit van de voormalige oude haven, met het MAS en Red Star Line Museum als uithangborden, is het vooral een plek waar het aangenaam vertoeven en wonen is. Het stadsdeel bruist van levendigheid maar er is ook ruimte en er is de alomtegenwoordigheid van water.

 

 

Cadixwijk

Als kloppend hart van het eilandje

De Cadix wijk is omsloten door het Kattendijkdok, het Houtdok, het Kempisch Dok en de Londenstraat en ligt in het hart van het Eilandje. 

Na grondige infrastructuurwerken en heraanleg van wegen alsook de bouw van een aantal woonblokken en een groen stadsplein wordt deze wijk een kloppend hart. De nadruk ligt op duurzaamheid en verantwoord bouwen met respect voor omgeving en leefbaarheid in een stedelijke buurt.

Ben jij het ook beu om dagelijks in de file te staan? Kies dan voor een comfortabele woonoplossing in de stad op korte afstand van tal van voorzieningen zoals horeca, cultuur en openbaar vervoer. In een mum van tijd kan je je verplaatsen van thuis naar het werk of naar een afspraak in het centrum van de stad. Wonen in een stad biedt een gevoel van geborgenheid een veiligheid. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan